Ai un abonament Concierge Medical? Descarca aplicatia MyMed File

Second Opinion

 

Persoanele care se confrunta cu o stare dificila de sanatate au nevoie de asistenta celor mai experimentati medici specialisti, mai ales atunci cand alegerea celei mai bune metode de tratament este complicata si riscanta. O a doua parere medicala este indicata nu doar pentru sporirea gradului de incredere si luarea unei decizii corecte pe baza unor argumente solide, ci si din dorinta de a avea o certitudine si a stii ca demersul ce va urma este acelasi, astfel incat riscul de a afla ca ar fi trebuit altceva facut sa fie evitat.

 

Ce este second opinion medical?

De regula persoanele care au fost diagnosticate cu boli grave prezinta o atitudine sceptica fata de tratamentul sau posibilele interventii chirurgicale recomandate. Serviciul de “a doua opinie medicala” inseamna consultarea unui alt medic specialist in vederea confirmarii diagnosticului initial, in special cand pacientul se confrunta cu o problema medicala severa sau are nevoie de un tratament adecvat si eficient. Second opinion este sansa la viata pe care oricine trebuie sa o aiba.

Cand are un pacient nevoie de second opinion?

Orice pacient are nevoie de o a doua opinie specializata atunci cand cauta o confirmare privind o problema medicala. Serviciile de second opinion sunt recomandate persoanelor care pentru siguranta lor si a familiilor, doresc un diagnostic si un tratament aferent garantat. Pacientii pot apela la acest serviciu in situatia in care primesc o recomandare de chirurgie, un diagnostic grav sau atunci cand pur si simplu vor sa fie informati pe deplin. De asemenea, aceasta poate fi o alternativa pentru pacientii care considera ca tratamentul primit este nepotrivit.

De ce sa alegi second opinion?

Scopul serviciului este de a le furniza pacientilor informatii complete si detaliate despre starea lor de sanatate pentru a alege cea mai propice metoda de tratament. Pacientul beneficiaza de confirmarea unui diagnostic sau a unei suspiciuni din partea unor specialisti de calibru international si pot obtine o alternativa sau o evaluare a planului actual de tratament. Un alt avantaj este intelegerea pe deplin a rezultatelor, medicul are datoria de a explica toate variantele posibile de tratament, prezentand toate aspectele pentru ca pacientul sa ia decizia potrivita situatiei sale. Totodata, comunicarea neingradita indica faptul ca medicii nostri inteleg nevoile pacientului nu doar din punct de vedere medical, ci si uman.

Cum beneficiezi de second opinion?

Intermedicas urmareste facilitarea comunicarii in relatia medic-pacient, precum si accesul rapid la serviciile oferite. Pacientii pot beneficia de acestea aplicand online pe site-ul clinicii (www.conciergemedical.ro) sau telefonic la numarul (+40) 21 222 13 70, urmand ca o consultatie cu unul dintre managerii medicali sa fie programata in cel mai scurt timp.

Clinici partenere

 


 

Tumor Board

Cancerul, indiferent de localizare și tip, nu este niciodată o situație de tipul alb sau negru. Determinarea tratamentului potrivit pentru fiecare caz în parte depinde de foarte mulți factori - de la un diagnostic complet și prompt până la stabilirea planului terapeutic individualizat, cu atât mai mult cu cât terapiile oncologice sunt în continuu proces de inovație.

Opiniile medicilor din specialități conexe - anatomopatolgia, imagistica, medicina nucleară, alături de cele ale medicilor din specialitățile consacrate tratamentelor cancerului - oncologia și radioterapia, pot duce la căutarea și identificarea soluțiilor de tratament personalizat, cu eficiență crescută. De aceea există Tumor Board - pentru ca medicii din aceste specialități să se întâlnească pentru a dezbate cazurile dificle și a elabora un plan terapeutic optim.

Ceea ce diferențiază aceasta abordare de oricare alta este aceea că decizia de tratament este colectivă, integrată și luată în funcție de recomandările specialiștilor fiecărui pacient, istoricul său medical și evoluția stării sale de sănătate, precum și în funcție de protocoalele internaționale. Practica medicală a dovedit, astfel, că șansele de reușită sunt mult mai mari decat în cazul în care accesarea specialităților medicale se efectuează secvențial.

La Intermedicas, Tumor Board reunește o rețea de medici români și străini, care diagnostichează cu mare certitudine și identifică tratamentul eficient, astfel încât pacientul beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală posibilă. De cele mai multe ori, aceasta se dovedește salvatoare de vieți.

Cine poate apela la Tumor Board

Tumor Board se adresează tuturor pacienților cu diagnostic oncologic.

Beneficii

 • Abordarea multidisciplinară a cancerului;
 • Tratament personalizat pentru fiecare caz în parte;
 • Crearea unei mai bune colaborări între medici de diferite specialităzări - chirurgi, anatomopatologi, medici interniști, oncologi sau radioterapeuți;
 • Găsirea celei mai bune soluții medicale pentru pacient;
 • Stabilirea traseului medical al pacientului;
 • Management de caz.

Tarife

Analiză dosar medical (se adaugă la prețul tuturor serviciilor de mai jos) 350 Lei
Dosar second opinion Europa 2.900 Lei
Programare consultație Europa* 850 Lei
Dosar terapia cu protoni 1.200 Lei
Dosar second opinion SUA, Elveția și Israel  5.200 Lei
Dosar second opinion anatomopatologie Germania 3.650 Lei
Tumor Board 2.950 Lei

 

 • Durata  1-2 saptamani / in functie de caz.
 • Valoarea inclusa pentru traducerea documentelor medicale este de 400 lei, maxim 10 pagini. Depasirea aceste sume se factureaza extra.
 • * La nevoie, putem asigura traducerea documentelor la costul de 40 lei/pagina.

Managerul de caz asigură, în funcţie de nevoile pacientului:

 • PROGRAMAREA, cu prioritate și în cel mai scurt timp, la medicul asupra căruia s-a decis
 • PLANIFICAREA PROCESULUI pentru accesarea serviciilor medicale agreate (consulturi, internare/externare, intervenția chirurgicală, planul de tratament)
 • FURNIZAREA PROGRAMATORULUI, un document care conţine data, ora, locaţia, numele medicului care va efectua consultația/investigația/intervenția/tratamentul și costurile aferente
 • FOLLOW UP MEDICAL, include efectuarea programărilor pentru vizite de monitorizare ulterioare, în cabinetele Intermedicas sau la domiciliul pacientului (maximum 3); contactul telefonic cu pacientul pentru a-i facilita informaţiile necesare; servicii postintervenție/post-tratament și urmărirea evoluţiei stării de sănătate
 • GESTIONAREA RELAŢIEI CU MEDICUL CARE A EFECTUAT INTERVENTIA/TRATAMENTUL, în perioada în care pacientul se află sub tratament (pentru o perioadă de 6 luni de la începerea tratamentului). Managerul de caz va acţiona ca principală sursă de informare pentru pacient sau aparținători
Solicita raportul tau de second opinion: 021.222.13.70 sau
TOP