Ai un abonament Concierge Medical? Descarca aplicatia MyMed File

Dr. Wargha Enayati
Președinte

Dr. Wargha Enayati s-a născut în Germania, a crescut în religia familiei, Baha’i. Vine dintr-o familie de medici, dar și antreprenori, de origine persană. În România a venit în 1983. A urmat Medicina la Cluj. Este medic cardiolog. În 1990, când a terminat facultatea, a decis că ar putea rămâne puțin în România. În 1995 a fondat ceea ce urma să devină Centrul Medical Unirea, apoi rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria.

Medicina privată din România s-a fondat într-un apartament din Piața Unirii, în care dr. Wargha Enayati înființa în 1995 primul său cabinet de cardiologie, Centrul Medical Unirea.
În 1996 a introdus pe piată noțiunea de abonamente medicale pentru angajații din companiile din București și a adus primii medici colaboratori ca să poată extinde aria specialitătilor din clinică. După 25 de ani, piața abonamentelor medicale din România este la aproape 1,5 milioane de euro anual și reprezintă cheia în dezvoltarea sistemului privat.
Dr Wargha Enayati: ”A fost nevoie de 10 ani ca lumea să se obisnuiască cu conceptul de consultații private care trebuie plătite. A fost nevoie de alți 10 ani ca spitalele CMU Regina Maria să devină profitabile. A fost nevoie de 15 ani ca abonamentele medicale să poată deveni parte integrată în sistem”.

Fondatorul Rețelei Private Regina Maria, din al cărui acționariat a ieșit în urmă cu 5 ani, nu a putut să rămană neimplicat în sistemul medical, astfel că 2016 cumpără Versa Medical pe care o transformă într-una dintre cele mai importante companii de comunicare medicală din România, MedicHub. În 2017 – investește în prima clinică de Second Opinion din România – Intermedicas. Achizitionează prima revistă medicală din România, Săptămanalul Viața Medicală- emblemă al lumii medicale a fost printre primele publicații nou-tipărite în decembrie 1989. În 2018 –Intra în acționariatul primei aplicații de programări la medic din România, Docbook și susține primul start-up de recrutare medicală din România – Medijobs
În anul 2019 – lansează pentru prima oară conceptul de Concierge Medical în România revoluționând piața abonamentelor medicale. Lansează Asociația Medicilor Independenți - AMI reprezintă o comunitate de clinici și de cabinete medicale private independente conectate la un centru de comandă ce directionează pacientul către cel mai potrivit medic sau către cea mai potrivită clinică parteneră, cu scopul de a-i oferi acestuia o îngrijire integrată. Comunitatea oferă în același timp medicilor posibilitatea de a colabora și dialoga în interesul actului medical, printr-un proces integrat, pluridisciplinar și obiectiv.


În 2020 – Finalizează Enayati Medical City – cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani. Enayati Medical City este un complex integrat, un proiect care imbină un spital integrat de oncologie și recuperare cu un spital de geriatrie și centru rezidențial și de îngrijire pentru seniori, orașul medical este completat de un ambulatoriu cu 50 de cabinete. Cheia succesului este punerea la un loc a unei elite medicale care să ofere cele mai bune soluții integrate pentru problemele oncologice și pentru îngrijirea vârstnicilor.


TOP